İZMİR / BAYRAKLI - Zehra Semahat Erişen Anaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapmasında okulumuzda öğrencilerimize yönelik eğlenceli etkinlikler düzenlendi.

Mrt

29/03/2024 Tarihinde Zehra Semahat Erişen İlkokulu Salonunda Hacivat ve Karagöz oyunu sergilendi.Öğrencilerimiz eğlenceli zaman geçirerek aynı zamanda geleneksel tiyotromuz ile ilgili deneyimler yaşadılar...

Hacivat ve Karagöz

Geleneksel Tiyatro

Karagöz, deve veya manda derisinden yapılan insan, hayvan veya eşya şekillerinin (tasvir) çubuklara takılıp arkadan verilen ışıkla beyaz perde üzerinde hareket ettirilmesi esasına dayanan bir gölge oyunudur. Karagöz oynatan sanatçıya “hayali” adı verilir. Hayaliler, oyunun yaratıcısıdır ve gösteri sırasında seyircinin özelliklerine göre oyunda değişiklikler yapar, sahnelerin yerlerini değiştirip, konuyu günceller. Karagöz oyununda konular, komik öğeler öne çıkarılarak işlenmekte, çifte anlamlar, abartmalar, söz oyunları, ağız taklitleri belli başlı güldürü ögeleri olarak yer almaktadır.

Mrt

Türk Böbrek Vakfı tarafından hazırlanan "Doğrun Beslen Sağlıklı Kal" eğitim seti ile sınıflarımızda beslenmenin önemi konusunda etkinlikler gerçekleştirildi.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Proje kapsamında çocuk kitapları yazarı İzzet GÜLDOĞAN okulumuzu ziyaret ederek etkinlikler düzenledi.Çocuklarla hikaye okuma,kitap imzalama, ve oyun etkinlikleri gerçektirildi.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyele okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirdik Ülkemizde deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihleri  "Deprem Haftası" olarak anılmaktadır. Ülkemizin deprem gerçeği sebebiyle depreme her an hazır olunmasını sağlamak için eğitimler, tatbikatlar ve etkinlikler gerçekleştirilmektedir.